مقالات

روش های نگهداری از کینوا

نگهداری از کینوا

کینوا یکی از گیاهانی می‌باشد که دارای ساختاری مانند لپه است و به صورت پخته شده نیز مصرف می‌شود. در واقع کینوا که در بیشتر موارد به شکل دانه نیز مورد استفاده قرار داده می‌شود در کشور‌هایی نظیر شیلی و پرو برداشت می‌شود که بیشترین میزان مصرف را نیز در این کشور‌ها به خود اختصاص داده است. این گیاه دارای ساختار چند شاخه‌ای یا تکی می‌باشد که برای این گیاه طیف رنگی وسیعی در نظر گرفته شده است در هر صورت کینوا دارای رنگ‌های متفاوتی می‌باشد.
نکته دیگری که باید در رابطه با دانه کینوا به کار برد رنگی می‌باشد که برای دانه این گیاه وجود دارد در بیشتر موارد رنگ‌هایی که برای دانه کینوا وجود دارد از رنگ‌های سفید و قهوه‌ای تا سیاه و همین طور ارغوانی نیز رسیده است.
با توجه به ساختاری که برای دانه کینوا بیان شد ابتدا باید در مورد نگهداری از کینوا اطلاعاتی را در دست داشت تا بتوان به شکل درستی آن را مصرف نمود.

مراحل نگهداری از کینوا

هنگامی که دانه کینوا توانست جای خود را در میان غلات به خوبی باز کند و بیشترین میزان مصرف را به خود نیز اختصاص دهد باید گفت که برای بسیاری از افرادی که دانه کینوا را مورد مصرف قرار می‌دهند باید نسبت به طریقه نگهداری آن نیز اطلاعاتی را در دست داشته باشند تا بتوانند در مدت زمان مشخصی از دانه کینوا ارزشمند استفاده شود.
یکی از روش‌های که برای نگهداری از کینوا وجود دارد قرار دادن آن در مکانی خشک و خنک می‌باشد در بیشتر موارد دانه کینوا در مکان‌های تاریک نیز نگهداری می‌شود و باید این مطلب را در نظر داشت که دانه کینوا در این شرایط بدون هیچگونه خرابی، ماندگاری بالایی را به خود اختصاص می‌دهد. پس زمانی که از مراکز فروش کینوا در اصفهان محصول خود را خریداری کردید حتما دانه‌های کینوا را در مکانی تاریک نگهداری کنید.

کینوا در شیشه هنگامی که دانه کینوا در ظرف‌های دربسته قرار داده می‌شود باعث خواهد شد که از ورود حشرات و همین طور رطوبت بیش از اندازه به داخل آن جلوگیری به عمل می‌آورد.
گاهی اوقات نیز پیش خواهد آمد که کینوا به صورت پخته شده و به میزان زیادی وجود داشته باشد در این شرایط باید گفت که کینوا پخت شده را می‌توان به مدت پنج روز الی یک هفته در داخل یخچال نیز نگهداری کرد.
بنابراین کینوا باید در محیط خنک قرار داده شود تا بتوان از طول عمر بیشتری که برای آن در این شرایط به وجود می‌آید استفاده کرد.
برای افرادی که زمان زیادی برای پخت و پز ندارند می‌توانند از دانه کینوا به شکل پخته شده در فریزر استفاده کنند به این شکل دیگر نیازی به پختن مجدد آن وجود ندارد. آماده‌ سازی دانه کینوا و روش های آن کار سختی نیست و به راحتی می‌توانید محصولات کینوا را وارد رژیم غذایی خود کنید.
یکی از فاکتور‌های ارزشمندی که برای نگهداری دانه کینوا وجود دارد این است که اگر این دانه چه به صورت پخته شده و چه به صورت خام در داخل فریزر قرار داده شود می‌توان از آن به مدت یکسال بهره‌مند شد.
این دانه اگر به شکل درستی از آن نگهداری شود طول عمر بالایی دارد و می‌توان از آن به شکل خوبی استفاده کرد.
با توجه به مطالبی که در بالا به آن اشاره شد محل‌های تاریک و خنک و خشک فضا‌های مناسبی برای نگهداری از دانه کینوا می‌باشد و همین طور استفاده از ظرف‌های در بسته نیز نکته بسیار مهمی می‌باشد که نباید آن را نادیده گرفت.

مواد غذایی در یخچال

نکاتی در رابطه با کینوا و آفات آن

یکی از مطالبی که در رابطه با کینوا باید بیان کرد این مطلب می‌باشد که کینوا برای کنترل علف‌های هرز نیز بسیار مناسب می‌باشد و در اصل برخی از بیماری‌هایی را که برای گیاهان امکان به وجود آمدن آن‌ها وجود داشته باشد را از بین می‌برد.
آفاتی که امکان دارد برای این گیاه به وجود آید در دست بررسی می‌باشد در اصل این گیاه یکی از گیاهانی است که به تازگی کشف شده است و اطلاعات زیادی در رابطه با آن در دست نیست.
باید این مطلب را در نظر داشت که این گیاه نیز مانند سایر گیاهان می‌تواند دارای بیماری‌ها و همین طور آفاتی باشد که برای آن مشکلاتی را به وجود می‌آورد و از میزان کیفیتی که برای این گیاه وجود دارد می‌کاهد.

بیماری قارچی در کینوا

یکی از بیماری‌هایی که در گیاه کینوا به وجود می‌آید به صورت قارچی می‌باشد در اصل باید گفت این بیماری خسارت‌های زیادی را به این گیاه وارد می‌سازد و باعث می‌شود که این آفات و بیماری‌ها کیفیت و مفید بودنی را که برای آن وجود دارد را از بین ببرد.
سفیدک، یکی از بیماری‌ها و آفاتی است که برای این گیاه به وجود می‌آید و این مورد در دمای 10 تا 20 درجه سانتی گراد اتفاق می‌افتد.

علائم بیماری سفیدک در کینوا

هنگامی که بیماری مانند سفیدک بر روی گیاه کینوا به وجود می‌آید علامت‌هایی برای آن‌ها وجود دارد که باید توجه ویژه‌ای را در رابطه با آن انجام داد در این رابطه باید گفت یکی از مشخصه‌های آن لکه‌های زرد و گاهی اوقات نیز بی رنگ است.
گاهی اوقات لکه‌هایی که به این شکل بر روی گیاه کینوا وجود دارد به صورتی می‌باشد که به شکل گسترده یا تک تک بر روی گیاه به وجود می‌آید و غالبا نیز به صورت لکه می‌باشند.
گاهی اوقات لکه‌هایی که ایجاد می‌شوند کوچک هستند و در برخی از موارد نیز به شکل گسترده‌ای بر روی برگ‌های گیاه کینوا به وجود می‌آیند که باید این مطلب را در نظر داشت که تحت چنین شرایطی باید رسیدگی‌های لازم در رابطه با این گیاه به وجود آید تا از مشکلات ناشی از آن جلوگیری به عمل آورد.
برای این که بتوان کنترل خوبی را برای گیاه کینوا به وجود آورد باید نسبت به تراکمی که برای گیاه به وجود می‌آید در رابطه با کشت آن نیز دقت کرد همین طور این که میزان آبیاری‌هایی که برای این گیاه به وجود می‌آید امکان دارد که بیش از اندازه استانداردی باشد که برای آن ایجاد شده است.
بنابراین آبیاری‌های استاندارد و همین طور کم کردن میزان رطوبت برای گیاه کینوا یکی از مطالبی است که باید جدی گرفته شود و در اصل مطلبی که بسیار مهم می‌باشد این است که این گیاه نیاز به آبیاری زیادی ندارد و نباید میزان آب زیادی را به خود ببیند؛ زیرا باعث می‌شود که مشکلات زیادی برای آن به وجود آید.
در هر صورت به کار بردن آبیاری‌های استاندارد خود نکته ارزشمندی می‌باشد که باید در نظر داشت و در این صورت است که شکل بهتری از فرایند رشد را برای این گیاه می‌توان به وجود آورد.
به کار بردن مواد شیمیایی مانند قارچ کش‌ها می‌توانند گزینه خوبی باشند تا بتوان از آن‌ها به شکل درستی استفاده کرد در اصل باید گفت که در موارد بسیار شدید به کار بردن مواد شیمیایی به شدت مهم می‌باشد و باید این مطلب را در نظر داشت که هر چه بتوان حالت طبیعی‌تری از مواد را به کار برد مناسب‌تر است و میزان مواد شیمیایی که به گیاه نیز می‌رسد کمتر می‌باشد در این صورت کیفیت گیاه نیز افزایش پیدا می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.