آیا تاکنون نان ترد و بدون گلوتن را امتحان کردهاید؟
اگر به گندم حساسیت دارید از چه نانی مصرف میکنید؟ شما از خواص و فواید نان کینوا چه اطلاعاتی دارید؟
در مقالههای قبل در مورد خواص کینوا توضیحاتی دادیم. اینک سعی داریم که در مورد فواید نان کینوا که یکی از فرآوردههای خوشمزه این دانه شگفتانگیز است را بررسی و فواید آن را توضیح دهیم.
نان یکی از قدیمیترین غذاهایی است که بشر آن را تهیه کرده و تاریخچه آن به اواخر عصر حجر برمیگردد، آن زمان که برای نخستینبار، دانه غلات را با آب مخلوط کرده و سپس خمیر بهدستآمده را میپختند و نیاز روزانه و به قول معروف قوت غالب مردم محسوب میشد.
همه ما در مورد شگفتیهای کینوا شنیدهایم که باعث طوفان جهانی غذا شده است. جای تعجب نیست که کینوا به یکی از محبوبترین غذاهای سالم موجود تبدیل شده است.
کینوا یکی از محبوبترین غذاهای سالم در جهان است. سرشار از مواد مغذی مهم مختلفی از جمله پروتئین، فیبر، آهن، منیزیم و پتاسیم است.
نان که تقریباً برای همه ما یکی از اساسیترین و پرکاربردترین غذای صبحانه است، مهم است که نان سالم بخورید. نان سفید معمولی یا نان گندم با شاخص گلیسمی بالا، سالمترین گزینه نیست و با توجه به آخرین روند بررسیها، در مورد گزینههای سالمتر، میتوانیم به راحتی به یک انتخاب مغذیتر روی بیاوریم. نان سنتی با گندم، با مخمر درست میشود و شامل مواد افزودنی است.
اکثر این ترکیبات مواد مغذی موردنیاز بدن را تأمین نمیکنند و میتوانند احساس ناراحتی و بیحالی در افراد داشته باشند.
نان کینوا کمترین آلرژی را در بین تمام دانهها دارد و این یک انتخاب عالی به جای گندم است. همچنین برای هر فردی که عدم تحمل گندم داشته باشد یا از هرگونه بیماری گوارشی مانند بیماری سلیاک رنج ببرد بسیار مناسب است.
کینوا یک دانه فوقالعاده است و به طور معمول به سالادها اضافه میشود. دارای طعمی خنثی و ترد و خوشمزه است. یک منبع عالی از پروتئین است که حاوی همه نه اسید آمینه ضروری از جمله، اسیدهای لیزین و ایزولوسین است. این یک گزینه عالی برای گیاهخوارانی است که اغلب میتوانند برای دریافت پروتئین کافی در رژیمهای غذایی خود تلاش کنند. پروتئین کینوا دو برابر برنج یا جو است و همچنین حاوی مقادیر کمی اسیدهای چرب امگا 3 است که برای حفظ سلامت قلب بسیار مناسب است.
کینوا برای هر کسی که از رژیم غذایی با شاخص گلیسمی پایین (GI) پیروی میکند بسیار مناسب است زیرا به طور طبیعی سرشار از فیبر غذایی است و کربوهیدرات آزادکننده آهستهای است و به تنظیم سطح قند خون کمک میکند.
نان کینوا از آرد کینوا تهیه میشود، دارای عطر و طعم سبوسدار عالی، ترد، خوشمزه و دوست داشتنی است که برای تهیه ساندویچ یا تست آووکادو مناسب است. این نان فرآیند هضم را آسان میکند.
نان بدون گلوتن از چه چیزی ساخته شده است؟
نان کینوا بدون گلوتن دارای نشاسته کمتری نسبت به نانهای دیگر است. نان کینوا سرشار از پروتئین و فیبر است. نان کینوا برخلاف نانهای دیگر بدون مخمر است. نان کینوآ از کالری خوبی برخوردار و نسبت به نان گندم ارزش غذایی زیادی دارد.
نان سفید دیرتر از نان کینوا فرد را سیر میکنند، زود جذب میشوند، قند و چربی خون را سریعتر بالا میبرند و اندیس گلایسمی بالایی دارند، درحالیکه نان کینوا جذب تدریجی داشته، قند و چربی خون را کمکم بالا میبرد، بهتر و زودتر انسان را سیر میکند و در نتیجه فرد کمتر نان میخورد.
کینوا به دلیل پایین آوردن میزان قند خون بسیار مورد توجه مبتلایان دیابت است. در نان سفید به جای مخمر از جوش شیرین استفاده کرده که این امر باعث بالا رفتن درصد اسیدفتیک است و نان حاصله خواص چندانی نخواهد داشت.
نان کینوا حاوی فیبر بالاست. مواد فیبری نان کینوا برای رفع گرفتگی روده و یبوست مفید است. کارشناسان معتقدند که نان کینوا دارای ویتامین B2 و نیاسین است که این ویتامینها باعث تمرکز و دقت عمل شده و شادابی و خوشحالی را در انسان به وجود میآورند.
فواید نان کینوا بسیار زیاد است و باعث کاهش قند و چربی خون، پیشگیری از سوء تغذیه، پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش (به ویژه روده بزرگ) و جلوگیری از جذب اسیدهای صفراوی است.
از چه نوع آردی برای تهیه نان استفاده کنیم؟
برای تهیه یک نان خوشمزه و ترد بهتر است از آرد کینوای سفید استفاده کنیم زیرا این دانه دارای پوست نازکتری است. تبدیل آن به آرد خیلی آسان و بهتر است. طعم ترد و لطیفی به نان شما میدهد. نکته قابلتوجه برای تهیه نان بدون گلوتن انتخاب آرد کینوای باکیفیت است که میتواند کمک شایانی به شما کند. چراکه اگر این آرد کیفیت و طعم ترد و تازهای نداشته باشد، علاوه بر هدررفتن زحماتتان و هزینه، نان شما قابل مصرف نمیباشد.
پس در انتخاب فروشگاه فروش عمده کینوا دقت فرمایید. فروشگاه پالیزار مفتخر است که آردهای خود را تازه در اختیار مشتریان قرار داده تا بتوانند با انجام دستورات پخت نان یک نان خوشمزه تهیه کنند.
خوب است بدانید هر چه نان دیرهضمتر باشد اندیس گلایسمی پایینتری دارد؛ یعنی قند آن دیرتر آزاد میشود؛ در واقع نانهایی که در داخل آن سبوس بهکاررفته به جهت دیرهضم بودن مدتزمان بیشتری در دستگاه گوارش باقی مانده و در مقایسه با نان معمولی، برنج و ماکارونی بهتدریج و به میزان کمتری قند خون را افزایش میدهد.
ارزش غذایی نان کینوا
- نان کینوا – در هر وعده 100 گرم
- انرژی (kj / kcal) 555
- پروتئین 9 گرم
- چربی 4 گرم
- چربی اشباع شده 0 گرم
- کربوهیدرات 45 گرم
- شکر 0 گرم
- سدیم 160 میلیگرم
آرد کینوا را میتوان در بسیاری از دستورهای غذایی جایگزین آرد گندم نمود. همچنین برای دستیابی به بافت و طعم موردنظر میتوان این آرد را با نسبتهای متفاوت با سایر آردهای چندمنظوره ترکیب نمود.
استفاده از آرد کینوآ در همه جای دنیا به سرعت در حال گسترش است. آرد کینوا محصول فرآوری شده کینوا است، که این محصول، یک ترکیب فوقالعاده برای تهیه انواع مواد غذایی بدون گلوتن (از پنکیک تا حلوا، دونات و نان) با بافت و طعم جذاب و ارزش غذایی بالا است.
میتوان از آرد کینوآ به عنوان یکی از بهترین منابع پتاسیم استفاده نمود. این آرد دارای رایحه خوشبو و بافتی مرطوب، ترد و کرکی است. گزینهای ایده آل برای پخت انواع حلواها، نان تست، نان ساندویچی، بیسکویت و… است.
این نان با بافت ترد مناسب برای یک ناهار کامل و یا میان وعده برای مواقعی که تحرک دارید، مناسب است. نان کینوا سرشار از فیبر، پر از پروتئین، بسیار مقوی، پخت سریع و آسان دارد.
طرز تهیه نان
مواد لازم:
- آرد کینوا (سویق کینوا) 1 پیمانه
- آب ۱ پیمانه
- نمک به میزان لازم
هر نوع طعمدهنده به دلخواه مثل پودر نعنا، تخم گشنیز، آویشن یا رازیانه به میزان لازم
یک پیمانه آرد کینوا (سویق کینوا) را با مقداری آب و مقداری ادویه به طور دلخواه مخلوط میکنیم تا یک خمیر یکدست و شل به دست بیاید.
(کینوا را 8 الی 10 ساعت خیس میکنیم و بعد آبکش مینماییم. کینوا شسته شده را همراه با آب، نمک و طعمدهنده دلخواه داخل مخلوطکن ریخته و خوب مخلوط میکنیم تا به خمیر نسبتاً رقیق درست شود).
تابه نچسب را روی گاز قرار میدهیم و وقتی گرم شد کف ظرف کمی کنجد یا سیاه دانه ریخته و از خمیر داخل تابه میریزیم و اجازه میدهیم بپزد، وقتی یک طرف آن پخت و طلایی شد برگردانده تا طرف دیگر هم بپزد، هماکنون شما به یک نان گرم خوشمزه دعوتید. شما می توانید این نان خوشمزه را در برنامه غذایی خود قرار داده و از خوردن آن لذت ببرید.