ارزش غذایی دانه کینوا (ارائه نتایج آزمایشگاهی کینوا پالیزار) کینوا جزء غذاهای با ارزش محسوب، مواد مغذی آن از اکثر غلات بالاتر است و اغلب به عنوان یک superfood به بازار عرضه میشود. کینوا ساختار ترد، عطر و طعم خوبی داشته، حتی میتوان به عنوان آجیل از آن استفاده کرد و بهترین گزینه برای غذاهای گیاهی است.
سازمان ملل متحد سال 2013 را (سال بین المللی کینوا ) اعلام کرد؛ زیرا این گیاه شگفت انگیز میتواند به امنیت غذایی در سراسر جهان کمک شایانی
میکند.
این مقاله سعی میکند؛ ارزش غذایی این محصول را با حقایق مستند آزمایشگاهی که توسط شرکت پالیزار برای اولین بار در ایران صورت گرفته را بیان کند.
فروشگاه پالیزار با توجه به رسالت عظیمی که بر دوش دارد، این بار گامی دیگر در جهت رفاه حال مشتریان خود بر داشته است. با توجه به دغدغه مشتریان در خصوص ارزش غذایی کینوا و با توجه به وجود جداولی که کپی شده و فاقد منبع مستند هستند و به دلیل این که آمار و اطلاعات حاصل از جداول مختلف بدست آمده ایجاد ابهام برای مشتریان عزیز کرده است. لذا نمیتوان امکان درستی و صحت به آنها نداده و لذا مخاطب دچار سر در گمی شده و منحرف میگردند.
پس بر این شدیم، برای رفع این مشکل و دغدغه مشتریان و مصرف کنندگان عزیز، اقدام به ارائه نمونه کینوا پالیزار به آزمایشگاه مورد تأیید سازمان غذا و دارو کنیم. نتایج ارائه شده در ادامه بیان کننده جدول ارزش غذایی کینوا پالیزار است.
نوع نمونه: دانه کینوا خام (سفید)
تاریخ تولید: 3./12/1399
تاریخ انقضا: یکسال پس از تولید
وزن/ تعداد نمونه: 250 گرم
شماره پذیرش: 1/858-3-99
تاریخ شروع آزمون: 10/12/1399
استاندارد مرجع: 2394
شماره پروانه ساخت: 1-1615/15
شرایط نمونه: مناسب
نتایج آزمون
ردیف | ویژگی شرح محصول | نتیجه آزمون | واحد | روش مرجع | منطبق | نامنطبق |
1 | انرژی کل | 332،57 | کیلو کالری در 100 گرم | CALCULATED | ||
2 | انرژی حاصل از چربی | 39،57 | کیلو کالری در 100 گرم | CALCULATED | ||
3 | چربی | 4،43 | g 100/g | سوکسله | ||
4 | کربوهیدرات | 59،84 | g 100/g | لین آینون | ||
5 | پروتئین | 13،46 | g 100/g | کجلدال | ||
6 | سدیم | 34،96 | m g 100/g | F-AAS | ||
7 | آهن | 3،48 | m g 100/g | standard | ||
8 | فیبر خام | 4،48 | g 100/g | standard |

مقایسه کینوا با غلات دیگر
اجزا و ترکیب اصلی دانههای کینوا، متشکل از پروتئین، کربوهیدرات و چربی است.
پروتئین کینوا بالاتر از غلات است که حدود 18-14% است که در مقایسه با ذرت (10%)، برنج (8%) میباشد.
پروتئینهای فعال متابولیکی مانند: آلبومینها و گلوبومینها در جوانه دانه کینوا یافت میشود. جوانه کینوا 25 تا 30 % وزن آن را تشکیل داده، که در مورد غلات دیگر حدود 10% یک دانه ذرت، %2-3 دانه برنج یا گندم را تشکیل میدهد.
در نتیجه، غلظتهای بالاتر آلبومین و گلومین (%44-77 پروتئین کل) در دانههای کینوا یافت میشود.
یک فنجان کینوا پخته شده با وزن 185 گرم 8.14 گرم پروتئین، تامین میکند. پروتئینهای موجود طیف وسیعی از اسید آمینه را ارائه میدهد، که اسیدهای آمینه برای حمایت از رشد عضلات و فعالیت ایمنی بدن، از جمله عملکردهای اساسی و حیاتی است.
این مزیت باعث میشود؛ برای رژیم های گیاهخواری گزینه عالی باشد.
کینوا برخلاف بسیاری از غلات دیگر، منبع عالی لیزین نیز است. این یک اسید آمینه ضروری است. لیزین برای سنتز پروتئینها حیاتی و اگر چه کمبود آن نادر است، اما میتواند باعث ایجاد موارد پزشکی شود، زیرا لیزین در فرایندهایی مانند رشد و نمو نقش بسزایی دارد. قیمت دانه کینوا مناسب است و اگر از مراکز خرید عمده کینوا این محصول را تهیه کنید، هزینهی کمتری بابت خرید کینوا باید پرداخت کنید.
کینوا، در مقایسه با سایر غلات دیگر دارای فیبر بالایی است، 18/5 گرم در یک فنجان 185 گرم فیبر تامین میکند که در واقع بسته به نوع کیفیت متفاوت است. به همین دلیل باید در انتخاب یک کینوای خوب، دقت لازم صورت گیرد.
مصرف فیبر کافی، میتواند به کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله؛ یبوست کلسترول بالا، فشارخون بالا کمک فروانی کند. فیبر باعث افزایش وزن سالم شوند، به همین دلیل است که غذاهای سرشار از فیبر به افراد کمک میکند تا مدت زمان بیشتری احساس سیری کنند و مصرف کلی مواد غذایی را کاهش دهند.
کینوا منبع آنتی اکسیدانها
دانههای کینوا بدون گلوتن منبع خوبی از آنتی اکسیدان است. بیشتر محصولاتی که فاقد گلوتن هستند؛ از آرد ذرت، برنج یا سیب زمینی تشکیل شده است. این مواد به طور کلی مواد مغذی کمتری نسبت به محصولاتی که از کینوا به دست میآید، مانند آرد کینوا، تأمین میکنند.
کینوا ویتامین E را نیزتامین میکند. این یک ترکیب آنتی اکسیدانی است که به کاهش خطر بیماری عروق، سرطانهای خاص و چندین اختلال چشم کمک شایانی میکند.
یک فنجان کینوای پخته شده حاوی 1.17 میلیگرم منگنز و 76/2 میلیگرم آهن است که منگنز در کنار آنزیمهای دیگر بدن عملکرد آنها را پشتیبانی میکند و آهن موجود در کینوا بر طیف و سیعی از فرآیندهای بدن تاثیر گذار است که قسمت اساسی از هموگلوبین بوده، این ترکیب به حمل اکسیژن در خون، انرژی و عملکرد سلول در بدن نقش بسزایی دارد.
یک فنجان کینوا پخته شده حاوی 77.7 میکروگرم فولات یا 19/43 در صد نیاز روزانه است که در این خصوص میتوان از زنان بارداری نام برد که فقط با مصرف مکمل اسیدهای فولیک ممکن است فولات کافی دریافت کنند.
مقایسه کینوا با برنج سفید
اگر چه قابل انکار نیست که برنج سفید یک پایه کربوهیدرات خوشمزه و مقرون به صرفه است. اما این ماده غذایی رزومه خوبی به دنبال ندارد، این دانه کرکی دارای شاخص گلیسمی بالایی است؛ به این معنی که مصرف آن میتواند قند خون شما را به سرعت متوقف کند و یک نشاسته تصفیه شده که فواید آن را محدود میکند.
در مقایسه کینوا از نظر پروتئین، فیبر حاوی مقادیر زیادی از مواد غذایی را به دنبال دارد. علاوه براین کالری کربوهیدرات کینوا بسیار کمتر از برنج سفید است؛ حاوی 40 کالری بیشتر و 15 برابر کربوهیدرات در هر فنجان نسبت به همان مقدار کینوا است. با توجه به مقادیر بالا کینوا، نه تنها گزینه سالمتری است، بلکه شما را سریعتر سیر میکند و باعث میشود، اندازههای کوچکتری را مصرف کنید و در کاهش وزن بسیار تاثیر گذار است.
به علاوه، این مازاد فیبر میتواند به کاهش کلسترول وکنترل سطح قند خون کمک شایانی کند. این مسئله در تضاد با برنج سفید با قند خون بالا و یک تاثیر منفی بر میزان قند خون شما میگذارد. یکی از مزیای مصرف کینوا و برنج هر دو به طور طبیعی فاقد گلوتن هستند، این دو گزینه عالی برای افرادی که دچار بیماری سلیاک هستند، البته توجه داشته باشید، نوع برند و مراکز تولیدی که این محصولات عرضه میشوند از اهمیت زیادی برخوردار است. پس به دقت خرید کرده تا نهایت استفاده را از خرید خود داشته باشید.
پوسته، سبوس، میکروبهای برنج سفید، در حین فراوری برداشته شده و معمولا پس از آن به طور مصنوعی غنی میشوند، تا برخی از مواد مغذی سلب شده را بازیابی کنند. درصورتی که مواد مغذی موجود در کینوا به 13صورت طبیعی وجود دارد.
کینوا توانایی بالقوه در کاهش فشار خون، حفظ وزن سالم، سطح پتاسیم و دیابت کمک شایانی میکند، در حالی که برنج سفید کاملا فاقد عناصر غذایی است. براین است که کینوا یک نیروگاه تغذیهای برای فراهم کردن فیبر مواد مغذی است. میتوان به مدت زمان پخت کینوا و برنج هم اشاره کرد، که زمان پخت کینوا 10 تا 20 دقیقه در حالی که برنج 45 دقیقه.
برنج سفید دارای مقادیر کمی از پروتئین، در حالی که کینوا یک منبع کامل پروتئین محسوب میشود، بدین معنا که همه 9 آمینو اسید را میسازد.